Fatmax test

Met de Fatmax test kan de intensiteit worden gemeten waar de hoogste vetverbranding plaatsvindt. Deze test is bedoeld voor mensen die willen afvallen en met name vet willen verbranden, maar is ook geschikt voor sporters die puur de vetverbranding willen trainen. Omdat dit een soort duurtraining is, is dit lang vol te houden, en daardoor verbrand je dus veel vet.

Tijdens de test wordt met behulp van een 3 minuten stappen protocol (blok protocol) de vetverbranding gemeten. Het punt waar de vetverbranding het hoogst is, wordt aangeduid als de Fatmax. Vanuit de Fatmax wordt de Fatmax hartslagzone verkregen, waarmee op hartslag trainingen kunnen worden gedaan. Het beste is om de test op de fiets te doen ipv hardlopen omdat je dan beter in de Fatmax zone kunt blijven. Fatmax trainingen worden bij voorkeur op de fiets gedaan, omdat bij hardlopen als snel sprake is van suikerverbranding.

De Fatmax test kan los worden uitgevoerd, maar kan tevens een onderdeel zijn van een SportMedisch Onderzoek. Het SportMedisch Onderzoek wordt vergoed via het aanvullende pakket van de zorgverzekering.