Over In2Motion

In2Motion is opgezet door inspanningsfysioloog Marcel Schmitz. Marcel is van origine IC/CCU-verpleegkundige en is deze baan in 2003 gaan combineren met de fulltime opleiding Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

 

Bewegingswetenschappen: Master ‘Physical Activity & Health’ (Master of Science, M.Sc.)

In 2007 is hij afgestudeerd als Master of Science (M.Sc.) ‘Physical Activity & Health’. Voor de thesis van de Master ‘Physical Activity & Health’ verrichtte Marcel onderzoek bij de toenmalige Rabobank wielerploeg waar de VO2max testen van de profs (oa. Denis Menchov, Robert Gesink en Oscar Freire) werd vergeleken met de toenmalige beloften (oa. Bauke Mollema en Steven Kruijswijk). Een artikel in Sportgericht over de thesis is hier in te zien.

nscs-cscs-logo

 

Certified Strength & Conditioning Specialist (CSCS)

Om de theorie van de Master ‘Physical Activity & Health’ dichter bij de praktijk te brengen, heeft Marcel in 2012 de opleiding tot  ‘Certified Strength & Conditioning Specialist (CSCS)’ afgerond (gecertificeerde kracht- en conditietrainer) van de National Strength & Conditioning Association. De CSCS is een professional die sportwetenschappelijke kennis toepast om atleten te trainen, met als belangrijkste doel om de sportieve prestaties te verbeteren. Hierbij worden sportspecifieke testen uitgevoerd, worden effectieve kracht-en duurtraining programma’s opgesteld/uitgevoerd en vindt begeleiding plaats op het gebied van voeding en blessure preventie. De CSCS dient zich continu bij te scholen en zijn kennis up to date te houden om de titel van CSCS te mogen blijven voeren.

 

Fysieke Trainer Voetbal

Naast de passie voor wielrennen en mountainbiken, blijft de liefde voor voetbal aanwezig. Marcel heeft altijd gevoetbald bij het Posterholtse PSV’35 en zaalvoetbalvereniging ZVV Postert. Momenteel fungeert hij daar als jeugdtrainer. In juni 2011 heeft Marcel op Papendal de cursus tot Fysieke Trainer Voetbal doorlopen bij Toine van de Goolberg.